Wat is Kindervakantiewerk?

KinderVakantieWerk Nederhorst den Berg, in Nederhorst en omstreken ook wel bekend als ‘KVW’, is een vrijwilligersorganisatie die in 1991 is opgericht door een groep vriend(inn)en met de bedoeling om kinderen die om wat voor reden dan ook niet op vakantie gingen toch een leuke en gezellige vakantie te geven. Leuke bijkomstigheid hierbij is dat de samenhorigheid van zowel de kinderen onderling, als vele betrokken mensen die elk jaar weer belangeloos hun steentje bijdragen, erg groot is.

Sindsdien organiseert KVW dus elk jaar aan het begin van de grote vakantie themadagen met allerlei activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Deze activiteiten vinden niet alleen plaats in sporthal de Blijk maar bijvoorbeeld ook buiten op het recreatiegebied, de boerderij van de familie Van Wijk, het voetbalcomplex, de Manege, de Speeltuinvereniging of de Watersportvereniging.

Inmiddels zijn er een aantal oude vertrouwde dagen die niet meer weg te denken van het programma, zoals Brandweerdag en Bonte Dag. Maar er worden ook elk jaar weer nieuwe verrassende dagen bedacht door de groep vrijwilligers. Jong en oud doen hun best om elke dag een speciale invulling te geven, creativiteit is dus ook een groot onderdeel van KVW!

Behalve voor deze 2 weken zet KVW zich echter ook, samen met andere organisaties, in voor activiteiten tijdens feestdagen. Zo werd in 2016 de oude traditie van het paaseieren zoeken in het dorp, voorheen georganiseerd door de Bergse Speeltuinvereniging, na jaren van afwezigheid opnieuw leven in geblazen door KVW en De Spotjes!

De vrijwilligers

De vrijwilligersgroep die dit allemaal organiseert, bestaat uit jongens en meiden, dames en heren van allerlei leeftijden en achtergronden. Er zijn zowel veteranen aanwezig almede elk jaar weer nieuwe vrijwilligers die wij met open armen ontvangen. De groep probeert zich ook altijd uit te breiden. Dit is zeker nodig gezien het feit dat de kinderen uit Nederhorst en omstreken in groten getale naar KVW komen!

Er zijn daarom niet alleen vele vrijwilligers nodig voor het begeleiden van de kinderen gedurende de dagen, ook zijn er veel mensen werkzaam op de achtergrond! We zijn dan ook altijd op zoek naar mensen die ons kunnen helpen bij het begeleiden van de kinderen, maar ook bij de technische en zakelijke aspecten van KinderVakantieWerk. Ben of ken je iemand (van 14 jaar of ouder) die wellicht interesse heeft om te helpen? Laat het ons vooral weten! Alle hulp is welkom, hoe klein of hoe groot dan ook!